Bayern na verlenging door naar kwartfinale

De Oude Dame uit Italië leek 75.000 Duitse voetbalfans te verrassen met een optreden waarin zij schitterde als vanouds. Maar voor Juventus duurde het duel met Bayern München drie minuten te lang. In de blessuretijd incasseerde Juventus de

2-2, waarna Bayern door twee treffers in de verlenging alsnog de kwartfinale van de Champions League haalde: 4-2. Zo ontsnapte trainer Pep Guardiola aan een flater in zijn laatste seizoen als trainer in Duitsland - hij gaat naar Manchester City. Voor zijn collega Massimiliano Allegri van Juventus was de uitschakeling des te zuurder. Na het 2-2 gelijkspel in Turijn stond Juventus in München binnen een half uur met 2-0 voor na goals van Paul Pogba en Juan Cuadrado. Voor Bayern scoorden Robert Lewandowski en Thomas Müller in het laatste kwartier, waarna Thiago Alcântara en Kingsley Coman toesloegen in de verlenging. Ook FC Barcelona bereikte de kwartfinales na een 3-1 zege op Arsenal. (NRC)