Brits bedrijf JD Sports wil Perry Sport en Aktiesport overnemen

Sinds afgelopen vrijdag is de curator van Perry Sport en Aktiesport exclusief met JD Sports in gesprek over een doorstart, zeggen ingewijden tegen NRC.

De Perry Sport in Leiden. Foto Alexander Schippers/ANP

Het Britse bedrijf JD Sports wil de failliete sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport overnemen. Dat blijkt uit een melding van mededingingsautoriteit ACM. Die moet toestemming geven voor de overname.

Sinds afgelopen vrijdag is de curator van Perry Sport en Aktiesport exclusief met JD Sports in gesprek over een doorstart, zeggen ingewijden tegen NRC. Als alles volgens plan verloopt, wordt de deal volgende week gesloten.

De Unlimited Sports Group (USG), het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, ging op 23 februari failliet. Sindsdien is curator Toni van Hees op zoek naar een koper voor de failliete winkels. Tientallen geïnteresseerde partijen hebben zich sindsdien gemeld. Daar zijn deze exclusieve gesprekken met JD Sports uit voortgekomen.

Aantal winkels onbekend

Eerder gaf curator Van Hees al aan dat het zijn voorkeur had om de twee ketens in één deal aan dezelfde partij te verkopen. Dat zou het beste zijn voor de werkgelegenheid van de 2.500 werknemers en andere betrokkenen, zoals schuldeisers. Ook hoopt de curator een doorstart met zo veel mogelijk winkels te realiseren. Het is nog onbekend hoeveel winkels JD Sports, die nu 16 winkels in Nederland heeft, wil overnemen.

Momenteel zijn alle zelfstandige vestigingen van Perry Sport (58 winkels) en Aktiesport (131) nog open. De salarissen van de werknemers worden betaald door uitkeringsinstantie UWV. Na enige vertraging zijn de salarissen over februari vorige week aan de werknemers uitgekeerd.

Shop-in-shops

De zogenoemde shop-in-shops van Perry Sport en Aktiesport zijn wel gesloten – al vóór ze failliet gingen. Die sluiting is volgens moederbedrijf USG de belangrijkste reden voor het faillissement. Perry Sport had 11 shop-in-shops in de failliete warenhuizen van V&D, Aktiesport had er 128 in de failliete schoenenwinkels van Scapino.

Door de faillissementen van deze twee ketens zijn de „grootste en belangrijkste businesspartners” verdwenen, schreef het bestuur van USG ten tijde van het het faillissement.

    • Teri van der Heijden