Verfrissend simulatiespel in een retro Pokémon-jasje

Kairosoft staat bekend om zijn verrassende simulatiegames. Van het bouwen en beheren van je eigen appartement als huurbaas, het opzetten van een succesvolle voetbalclub of animatiestudio tot het bereiken van de culinaire top als de beste ramen-maker van de wereld – niets is deze Japanse ontwikkelaar te gek. Hun nieuwste game is Tennis Club Story. Het doel is simpel: je moet spelers verzamelen en trainen, speelschema’s maken, sponsoren aantrekken en natuurlijk kampioenschappen winnen. De game heeft een retro uiterlijk dat een beetje doet denken aan de eerste Pokémon spellen en dat is geen straf. Hoewel je zelf niet zult tennissen is er genoeg te doen om bezig te blijven. Je moet in de gaten houden dat er genoeg clubactiviteiten georganiseerd worden en nieuwe faciliteiten gebouwd worden op het terrein om leden enthousiast te houden. Zodra je begint te winnen op grand slams is het fijn als je tennistalent kan ontspannen in een eigen spa. Tennis Club Story is met vier euro prijzig, maar het is een vermakelijke en frisse game.