Belgische Mededingingsautoriteit akkoord met fusie Ahold en Delhaize

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft de fusie van supermarktconcerns Ahold en Delhaize goedgekeurd. Wel moet een beperkt aantal winkels in België worden afgestoten: acht winkels van Albert Heijn en vijf franchisewinkels van Delhaize. Ze moeten worden overgedragen aan een koper die de financiële middelen en expertise heeft om de winkels te behouden als levensvatbare en actieve concurrenten van het fusiebedrijf en andere ondernemingen. Er zullen geen eigen winkels van Delhaize worden afgestoten.

De twee bedrijven hebben samen ongeveer 880 vestigingen in België. Met de goedkeuring zijn alle mededingingsrechtelijke procedures in Europa afgerond. De aandeelhouders van Ahold en Delhaize gaven maandag met overgrote meerderheid het groene licht voor de fusie. Bij Koninklijke Ahold Delhaize werken straks meer dan 375.000 mensen in ruim 6500 winkels in Europa en de VS. (ANP)