Politie krijgt “ongeveer 20 tips” over onthoofdingszaak

Dinsdagavond toonde de politie in het programma Opsporing Verzocht beelden van de verdachte die het hoofd heeft neergelegd voor shishalounge Fayrouz.

Bloemen voor waterpijpcafe Fayrouz Lounge. Foto Remko de Waal/ANP

De Amsterdamse politie heeft tot nu toe “ongeveer twintig tips” binnengekregen over de man die vorige week een hoofd neerlegde voor shishalounge Fayrouz. Dat meldt een woordvoerder woensdag. In televisieprogramma Opsporing Verzocht werden dinsdagavond camerabeelden vertoond van de gebeurtenis.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de verdachte met een vuilniszak met daarin het hoofd van Nabil Amzieb langs een camera loopt. Doordat hij een capuchon draagt is zijn gezicht moeilijk te zien. Het lichaam van Amzieb was een dag eerder in een uitgebrande auto in Amsterdam-Zuidoost gevonden.

Of er telefoontjes zijn binnengekomen over de identiteit van de man die het hoofd neerlegt, kan de voorlichter niet zeggen. “Het onderzoeksteam bekijkt nu de waarde van de tips.”

Veel van de binnengekomen tips gaan over voorbijrijdende auto’s. De politie toonde de beelden van wagens in de hoop met bestuurders in contact te komen. “Mensen die zich nu melden hebben een idee wie er mogelijk in de auto’s zit”, zegt de voorlichter. “Die personen in de auto’s kunnen ons wellicht weer vertellen over wat ze gezien hebben toen de verdachte passeerde.”

    • Jorg Leijten