Dader van aanslag Ankara was 24-jarige Koerdische vrouw

De aanslag in Ankara van zondag, waarbij 37 doden vielen, is gepleegd door een 24-jarige vrouw. De Turkse autoriteiten maakten dinsdag bekend dat het lichaam geïdentificeerd was van Seher Cagla Demir. Zij werd geboren in de noordoostelijke provincie Kars en zou zich in 2013 hebben aangesloten bij de PKK, de in Turkije verboden Koerdische strijdbeweging. Ze zou in Syrië training hebben gekregen bij de YPG, de militaire tak van de Syrisch-Koerdische politieke partij PYD. Het officiële onderzoek naar de aanslag loopt nog. De aanslag is nog niet opgeëist. De Turkse regering wees na de aanslag vrijwel direct naar Koerdische strijdgroeperingen als waarschijnlijke daders. Als reactie werden PKK-doelen in Noord-Irak maandag gebombardeerd. (NRC)