Kasich viert overwinning met confetti, véél confetti

Na een treurige uitbarsting van een confettikanon eerder dit jaar moest het grootser, zo had de Republikein gevraagd. Hij werd op zijn wenken bediend.

De Republikeinse gouverneur John Kasich verdween woensdag na zijn overwinning in Ohio onder een dikke laag confetti. Foto Jeff Swensen/AFP

Voor de Republikeinse presidentskandidaat John Kasich was zijn eerste overwinning bij de Amerikaanse voorverkiezingen voor de partijnominatie dinsdag eindelijk een feit. De gouverneur behaalde de winst in thuisstaat Ohio. En dat moest gevierd worden. Goed. Nee, héél goed. Er mocht best wat confetti vloeien, had Kasich vooraf gezegd. Hij kreeg een confettistorm.

De kandidaten die in de race zijn voor de Republikeinse en Democratische presidentsnominatie trekken deze maanden van stad tot stad en staat tot staat om daar potentiële kiezers toe te spreken. Zo ook John Kasich. Vorige maand legde hij zijn honderdste stadsbezoek af. Een mijlpaal, vond zijn campagneteam. Dus moest er confetti komen. Het ingehuurde materiaal zorgde echter niet voor het beoogde effect. Een klein stroompje slingers was het resultaat:

Twitter avatar SLopezNH1 Siobhan Lopez Confetti cannons at #Kasich 100th NH Town Hall … And there was cake! #NHPrimary #FITN #NH1News https://t.co/TrAwOT5xDc

Of het de volgende keer alsjeblieft ietsje meer mocht zijn? In Ohio bijvoorbeeld, de staat waar Kasich als gouverneur hoge ogen leek te gooien. Toen bleek dat de politicus daadwerkelijk had gewonnen, was dat reden voor het campagneteam om het geheime wapen in te zetten.

Meer nog dan de overwinning van Trump in opnieuw een fors aantal staten is op Twitter het ‘confettifeestje’ van Kasich onderwerp van de dag:

Twitter avatar codykniffen Cody Kniffen God damn! Kasich must have been saving confetti from ALL THE PREVIOUS election nights. I thought there was something wrong with the TV.
Twitter avatar SarahEMcBride Sarah McBride Fun Fact: massive amount of confetti at Kasich rally comes from all the anti-choice bills Kasich signed into law. Lots and lots of paper.
Twitter avatar immigrant4trump Mark F. A confetti party Kasich? Really? You won one state. Calm down there, buddy. Trump Won 19 States #Trump2016 https://t.co/vsAnQrzU6Y
Twitter avatar Philip_Elliott Phil Elliott Kasich aide said the Governor complained that the confetti cannon in New Hampshire was weak. “We decided we would bury him tonight.”

De explosie aan papiersnippers was voor de website Buzzfeed zelfs reden een reconstructie te maken van de gebeurtenis op de campagnebijeenkomst afgelopen nacht van Kasich.

Foto Brendan Smialowski/AFP

En al die confetti moet ook weer worden opgeruimd natuurlijk. Foto Brendan Smialowski/AFP

    • Jorg Leijten