Jurgen Streppel nieuwe trainer sc Heerenveen

De coach komt over van de Tilburgse voetbalclub Willem II, waar hij sinds 2011 actief is.

Foto Bas Czerwinski/ANP

Jurgen Streppel wordt komende seizoen de nieuwe trainer van voetbalclub sc Heerenveen. Hij tekent er een contract van twee jaar, meldt de Friese vereniging woensdag. Streppel komt over van Willem II, waar hij vanaf 2011 trainer is.

De coach wordt bij sc Heerenveen de opvolger van Foppe de Haan, die net voor de winterstop de opgestapte Dwight Lodeweges verving. De Friese club stond toen vijftiende. Inmiddels is sc Heerenveen terug te vinden op de dertiende plaats.

Manager voetbalzaken Hans Vonk roemt Streppel om zijn aanvallende speelstijl:

“We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past. Hij heeft ruimschoots ervaring als trainer in het betaald voetbal, heeft aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel staan en maakt graag jonge spelers beter. Iets waar sc Heerenveen al jaren bekend om staat en waar Jurgen graag aan wil meewerken”.

Vacatures Willem II

Streppel promoveerde in het seizoen 2013/2014 met Willem II naar de Eredivisie. Vorig jaar verraste de ploeg door als negende te eindigen. De Tilburgers moeten komende tijd niet alleen op zoek naar een nieuwe trainer, maar ook naar een nieuwe technisch manager. De huidige bestuurder Carlos Aalbers gaat per 1 april aan de slag als hoofd scouting van FC Groningen.

    • Jorg Leijten