In Eindhoven door politie neergeschoten man overleden

De man werd zaterdag neergeschoten nadat hij zich verzette tegen zijn arrestatie, na een melding van huiselijk geweld.

Foto Lex van Lieshout / ANP

Een 41-jarige man die afgelopen zaterdag voor een huis in Eindhoven werd neergeschoten is overleden. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten.

Of de agenten die betrokken zijn bij het neerschieten van de man op vervolging kunnen rekenen, is nog niet bekend. Een onderzoek van de Rijksrecherche naar het voorval is nog gaande.

De politie kwam in actie na een melding van huiselijk geweld. De neergeschoten man bevond zich op straat voor een voordeur waar de ruit uit was. Bij de poging tot arrestatie verzette de man zich, volgens het OM. Er werden tevergeefs pepperspray en wapenstokken ingezet.

Volgens het OM bedreigde de man de agenten daarna mogelijk met een scherp voorwerp en sloeg een agent tegen de grond. Daarna schoot een van de agenten de man neer. Hij werd zwaargewond met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

De overleden man was een bekende van de politie wegens verschillende geweldsdelicten. Zijn advocaat zei tegen Omroep Brabant dat de man net weer een paar dagen vrij was toen het incident zich voordeed.

    • Joram Bolle