Campari koopt zijn concurrent Grand Marnier

Het Franse drankenconcern Grand Marnier komt in handen van zijn Italiaanse concurrent Campari. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Campari koopt aandelen van de familie Marnier-Lapostolle voor iets meer dan 8 euro per stuk. Het overnamebedrag komt uit op 684 miljoen euro.

„Grand Marnier is een Frans icoon, met een rijke 150-jarige historie waarvoor we diep respect hebben”, zei Campari-baas Bob Kunze-Concewitz. Geruchten over verkoop van Grand Marnier deden sinds november vorig jaar de ronde.

Grand Marnier werd in 1827 opgericht door Jean-Baptiste Lapostolle. De jaaromzet is circa 140 miljoen euro, waarvan de helft uit de Verenigde Staten komt. De overname past binnen Campari’s strategie om uit te breiden met klassieke merken. Die winnen weer aan populariteit.

Behalve het concern van Grand Manier krijgt Campari ook een villa aan de Franse Rivièra met een waarde van ten minste 200 miljoen euro. Die is sinds de jaren 20 in bezit van de familie Marnier-Lapostolle. (ANP/Bloomberg)