Warner Bros gaat talent met een kleur opleiden

Warner Bros neemt als eerste studio een concreet initiatief om diversiteit te bevorderen na het rumoer rond OscarsSoWhite – ofwel het twee jaar op rij niet nomineren van zwart talent voor een Oscar. Warner opent een workshop die jonge regisseurs uit ‘slecht vertegenwoordigde groepen’ in negen maanden een film van 3 tot 10 minuten laat maken van pitch via script en opnames tot eindmontage. Voor elke kandidaat ligt 100.000 dollar klaar. J.J. Abrams’ productiebedrijf Bad Robot – onder meer van Star Wars en Star Trek – heeft sinds januari als politiek dat alle banen proportioneel over seksen en etnische groepen worden verdeeld. De vakpers meldt intussen dat filmstudio’s driftig het groene licht geven aan ‘diversiteitsfilms’ en gekleurde acteurs zeer in trek zijn op audities.