De best verdienende app is simpel en schattig

Het is moeilijk niet verliefd te worden op Clash Royale. Deze spin-off van het fantasierijk geanimeerde Clash of Clans straalt dezelfde schattigheid uit. Maar dit nieuwe spel van ontwikkelaar Supercell gaat een hele andere richting op. In plaats van een MMO (massive multiplayer online) is dit een torenverdedigingsspel. En dat past perfect bij de formule van Clash of Clans. In een simpel speelveld vecht je tegen een online speler die hetzelfde doel heeft als jij: het vernietigen van de drie torens die tegenover hem of haar staan. Dat doe je door vertrouwde kleurrijke Clash of Clans-personages op strategische plekken te plaatsen, die vervolgens op de vijand afstormen. Met overwinningen verdien je nieuwe personages in de vorm van kaarten. Die kun je uiteraard ook kopen. En dat doen spelers massaal. Volgens techblog Venturebeat was Clash Royale na enkele dagen na de lancering al de best verdienende app in de App Store. Dat zorgt er wel voor dat de drempel voor nieuwelingen hoog is, veel van je tegenstanders hebben bijna onwerkelijk sterke legers tot hun beschikking.

    • Hans Klis