3D-revolutie in de mode begint met button

Ooit lopen we waarschijnlijk rond in kleding die helemaal digitaal aan te passen is. Dat het lijkt alsof je een witte broek aantrekt, maar je halverwege de dag met een appje gewoon van kleur en stof wisselt. Waarschijnlijk. Of misschien. Het begin van die digitale revolutie in de mode zie je in ieder geval al voorzichtig komen, zoals met 3D-geprinte sierraden of schoenen. Op kickstarter kun je nu ook een digitale button kopen: zo’n kleine, ronde accessoire die je op je kleding prikt. Je ziet er tieners, kleuters en hipsters wel mee lopen. Alleen kun je de afbeelding op deze digitale button dus zelf bepalen: je download de app, kiest een patroontje uit en binnen een seconde zie je hetzelfde patroon op je button. Je kunt ook eigen designs maken, en die uploaden zodat iedereen ze kan gebruiken. Leuk? Ach jawel. Het doet natuurlijk niet zoveel, maar dat is ook niet de bedoeling ervan. Zoals de makers zelf zeggen: ‘The pin does one thing – it enhances your personality!’ En wie wil dat nou niet voor 45 euro.

    • Charlotte van ’t Wout