15 Pakistaanse ambtenaren gedood bij busexplosie

De ambtenaren kwamen uit nabijgelegen dorpjes en waren op weg naar een bijeenkomst in de noordwestelijke stad Peshawar.

Veiligheidsdiensten in Pakistan inspecteren de bus waar een explosief aan vijftien mensen het leven kostte. Foto Mohammad Sajjad/ AP

In de noordwestelijke stad Peshawar zijn op woensdag vijftien ambtenaren om het leven gekomen toen een bom ontplofte in de bus die hen vervoerde. Er vielen ook veertig gewonden, zo laat de plaatselijke politie weten aan persbureau AP.

De ambtenaren kwamen uit nabijgelegen dorpjes en waren op weg naar het provinciale bestuur in de Pakistaanse stad Peshawar.

Veel aanslagen in deze regio

De bom was aangebracht onder een stoel in de bus, zo laat de politie weten. Er zou ongeveer acht kilogram aan explosieven zijn gebruikt. Er is nog geen verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag.

De Pakistaanse Talibaan en andere militante groeperingen plegen vaak aanslagen in de noordwestelijke provincies van Pakistan. In december 2014 vond in Peshawar een van de dodelijkste aanslagen plaats. Toen vielen militanten van de Pakistaanse Talibaan een school aan van kinderen van legerofficieren. Er vielen honderdvijftig doden, van wie het merendeel kinderen.

De stad Peshawar waar de aanslag plaastvond

    • Huib de Zeeuw