In beeld

Waden door de rivier om Europa in te komen

Meer dan duizend vluchtelingen zijn maandag weggetrokken uit het tentenkamp bij het Griekse plaatsje Idomeni, op zoek naar een gat in het grenshek met Macedonië. Ze kwamen in de problemen bij een poging een grensrivier over te steken. Drie van hen kwamen daarbij om het leven.
Wandelend door drassige velden en wadend door rivieren, trachtten ze zo hun weg langs de Balkanroute richting West-Europa voort te zetten.
AP / Visar Kryeziu
De groep maakte deel uit van de naar schatting 12.000 mensen die gestrand waren in de velden bij Idomeni nadat de landen langs de route van Oostenrijk tot Macedonië, een voor een hun grenzen hadden gesloten voor migranten.
AP / Vadim Ghirda
Migranten raken in de problemen bij het oversteken van een rivier, maandag, op weg naar de Macedonische grens.
AFP / Sakis Mitrolidis
Maandagnacht werden er volgens de Macedonische politie zeshonderd met vrachtwagens weer teruggebracht.
AFP / Daniel Mihailescu
Na de regen van de laatste dagen, is de toestand in het kamp precair geworden. Toch willen veel migranten die hier vastzitten liever niet terug naar kampen elders in Griekenland.
AFP / Sakis Mitrolidis
Daar is hun situatie onzeker: zij die in aanmerking komen voor asiel, weten niet hoe lang de procedure duurt en in welk land van de EU ze uiteindelijk zullen belanden.
AP / Vadim Ghirda
Voor anderen dreigt op termijn uitzetting. Dit terwijl vrijwel iedereen naar West-Europa wil.
AP / Visar Kryeziu
De Macedonische politie heeft lijken van drie migranten gevonden die verdronken zouden zijn bij een rivieroversteek bij de Griekse grens.
AP / Visar Kryeziu