Recordvangst heroïne Rotterdam blijkt geen drugs

Eerder deze maand werd een vangst van bijna 1.400 kilo heroïne gemeld. Het bleek een versnijdingsmiddel te zijn.

Stockfoto van heroïne.
Stockfoto van heroïne. Foto Lex van Lieshout / ANP

De recordvangst van bijna 1.400 kilo heroïne eerder deze maand in Rotterdam blijkt toch niet zo spectaculair. Het goedje dat werd aangetroffen was namelijk geen drugs, maar een versnijdingsmiddel. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bevestigd, meldt ANP.

De “drugs” werden in een bedrijfspand in Rotterdam-West gevonden, waar ook twee mannen werden aangehouden. Toen de politie bij een eerste test vaststelde dat het om heroïne ging, werd de hele partij (geschatte straatwaarde: 36 miljoen euro) onmiddellijk vernietigd. Slechts enkele monsters werden bewaard en naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd.

Versnijdingsmiddel

Laatstgenoemde kwam echter met een andere conclusie. Het aangetroffen spul was geen heroïne, maar een versnijdingsmiddel waarmee drugs worden gemengd.

Het gearresteerde tweetal wordt donderdag alsnog voorgeleid, maar de aanklacht tegen hen is wel aangepast. De rechter-commissaris bepaalt dan of de verdachten vast blijven zitten.