Nederlandse ‘horrortandarts’ hoort acht jaar cel eisen

De openbaar aanklager in het Franse Nevers heeft maandag acht jaar cel geëist tegen de Nederlandse ‘horrortandarts’ Mark van N. voor het verminken en oplichten van patiënten in de periode 2008 tot 2012. Dat meldt persbureau AFP. De 51-jarige Van N. wordt ervan beschuldigd minstens 120 patiënten te hebben verminkt in zijn praktijk in de Franse regio Morvan. Hij bekende vorige week op de eerste dag van zijn proces schuld. Van N. zou onnodig tanden hebben getrokken, kaken hebben gebroken en delen van instrumenten in het tandvlees hebben laten zitten. Zijn patiënten kregen last van bloedvergiftiging en abcessen. Van N. zei vorige week dat hij na de dood van zijn vrouw in 2003 niet meer in anderen geïnteresseerd was. Uitspraak 26 april. (NRC)