Van den Driessche wacht schorsing niet af en stopt

Femke Van den Driessche (19) stopt per direct met veldrijden. De Belgische belofte gaat zich dinsdag ook niet verdedigen voor de disciplinaire commissie van de internationale wielrenunie UCI. Tijdens de WK begin dit jaar in Zolder werd een motortje gevonden in een fiets van Van den Driessche. De UCI nam de eerste zaak van ‘mechanische doping’ hoog op en vroeg de disciplinaire commissie om een levenslange schorsing, de zwaarst mogelijke straf. „Mijn proces is overal al gevoerd”, stelt ze maandag in een verklaring. „De kosten voor de zitting zullen voor mij te hoog oplopen. Vrijspraak is onmogelijk, die fiets stond in mijn materiaalzone. Ik wil mijn leven in alle rust voortzetten en hoop dat iedereen daarvoor enig begrip zal hebben en dit zal respecteren.” (ANP)