Directeur topsport Henry Bonnes stapt op bij bond

Henry Bonnes stapt op als directeur topsport van Judo Bond Nederland. Hij ziet onvoldoende basis om zijn werkzaamheden voort te zetten. „Vanwege een gebrek aan vertrouwen in het bondsbestuur kan ik niet langer op professionele wijze mijn werkzaamheden uitvoeren. Daarom zie ik mij genoodzaakt mijn opdracht terug te geven aan het bondsbestuur.” Voorzitter Willem Jan Stegeman: „Het is aan het bondsbestuur om nu zorg te dragen voor een optimale invulling van het ontstane gat voor de route naar de Spelen in Rio en de start van het nationaal topsportcentrum op Papendal.” Vanaf het najaar moet de judotop gaan trainen op een nieuw complex op Papendal. Sportkoepel NOC*NSF liet maandag weten zich zorgen te maken over de ontwikkeling van dit nationaal trainingscentrum. (ANP)