Freestyle rappen met Obama: “All right. Drop the beat”

Ja: we weten het. Obama is de hipste president die de Verenigde Staten ooit heeft gehad. Dat benadrukt hij nog maar eens.

Screenshot uit de video.

“This is some serious business right here”. Obama staat samen met acteur en rapper Lin-Manuel Miranda in de Rose Garden van het Witte Huis. De taken zijn duidelijk: de drummer drumt, Miranda rapt en de Obama geeft de woorden waarover gerapt moet worden aan.

De president voordat het optreden begint:

“This must be a little nerve-wracking. Hope I don’t drop these cards. All right. Drop the beat.”

Ja: we weten het. Obama is de meest hippe president die Verenigde Staten, of de wereld, ooit gehad heeft. Nu het einde van zijn termijn nadert, benadrukt Obama het nog maar eens door met Miranda een freestyle rap te doen.

Obama geeft de woorden aan (‘constitution’, ‘POTUS‘, ‘Congress’, ‘innovation’, ‘immigrants’), waarop Miranda zinnen maakt en die melodisch op de beat van de drums uitspreekt. De president swingt een beetje heen en weer en knikt.

Bekijk hieronder de rap:

Na de rap, die een kleine minuut duurt, doet Miranda een mic drop. Hij laat de microfoon van zijn ene hand in de andere vallen, om aan te geven hoe goed het optreden was. “How good is that? You think that’s going viral?”, lacht Obama. Hij besluit: “That’s going viral.”

    • Marissa van Loon