Koploper Sparta lijdt zeldzame nederlaag

Sparta heeft op weg naar de titel in de eerste divisie een zeldzame nederlaag geleden. De koploper, die sinds 13 oktober ongeslagen was, verloor met 1-0 bij Almere City na een eigen doelpunt van Sherel Floranus. De titel lijkt een kwestie van tijd, maar Almere City bewees maandag dat het momenteel in uitstekende vorm verkeert. De ploeg van trainer Jack de Gier won de laatste vier wedstrijden en gaat aan kop in de vierde periode. Nummer twee VVV-Venlo kwam in De Koel 3-1 achter tegen RKC Waalwijk, maar in het laatste half uur boog de thuisploeg de score om: 4-3. VVV verkleinde zo de kloof met Sparta naar tien punten. FC Eindhoven, de nummer drie in de stand, verloor met 2-1 van Fortuna Sittard, dat ondanks de grote financiële zorgen het seizoen mag afmaken. (ANP)