Inside Obama’s White House BBC 2, 22.00-23.00u.

Terwijl de bizarre ontwikkelingen tijdens de Amerikaanse voorverkiezingen elkaar in hoog tempo opvolgen, is president Barack Obama bezig met het achterlaten van zijn politieke erfenis. Hoe kijkt de wereld straks terug op zijn jaren in het Witte Huis? Wat waren de successen? Wat ging er mis? Is er nog iets over van het positivisme na zijn eerste overwinning in 2008? Guantanamo Bay is nog steeds niet dicht, maar Obamacare kwam er wel. De gerenommeerde documentairemaker Norma Percy en haar team kregen voor de documentaireserie Inside Obama’s White House de kans om dat uitgebreid te bespreken met vertrouwelingen, tegenstanders en de president zelf.

De eerste van vier afleveringen gaat over de eerste honderd dagen van het presidentschap. In de komende uitzendingen is er aandacht voor de financiële crisis, klimaatverandering, de geheime onderhandelingen met Iran, vuurwapengeweld en de reactie van Obama op raciale onrust. Met medewerking van campagnestrateeg David Axelrod, voormalig stafchef Rahm Emanuel en minister van Buitenlandse Zaken John Kerry.