Bewakingsbeelden man die hoofd op stoep zette op tv

Op de beelden, die Opsporing Verzocht uitzendt, is te zien dat een man “rustig met een zak in zijn handen loopt op weg naar het waterpijpcafé”.

Het hoofd werd gevonden bij een Amsterdamse shishalounge. Foto Remko de Waal / ANP

Opsporing Verzocht vertoont dinsdagavond de beelden die bewakingscamera’s maakten van de persoon die het hoofd van Nabil Amzieb achterliet voor een waterpijpcafé op de Amstelveenseweg in Amsterdam. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Volgens de politie gaat het om een man. Dat was nog niet eerder gemeld. Op de beelden “is onder andere te zien dat de man rustig met een zak in zijn handen loopt op weg naar het waterpijpcafé op de hoek van de Karperweg. Op de beelden is ook te zien dat hij na het achterlaten van het hoofd in een soort looppas in de richting van het Stadionplein rent.” Volgens de politie is duidelijk dat het hoofd voor vijf uur ‘s ochtends is neergelegd op de Amstelveenseweg.

Het lichaam van de 23-jarige Amzieb werd vorige week gevonden in een uitgebrande auto in Amsterdam Zuidoost. Een dag later werd ook zijn hoofd gevonden, voor een waterpijpcafé dat bekend staat als ontmoetingsplek van een groep Marokkaanse criminelen. Dat er beelden van het achterlaten van het hoofd waren, werd maandag door de politie gemeld. Toen werd nog niet gezegd of, en zo ja wanneer, de beelden in het kader van het onderzoek openbaar gemaakt zouden worden.

    • Joram Bolle