Schulting vijfde op WK na zege in superfinale

Suzanne Schulting is bij de WK shorttrack in Seoul als vijfde geëindigd. De Nederlandse won de afsluitende superfinale over 3.000 meter en klom daarmee drie plaatsen in het klassement. De wereldtitel ging naar Choi Min-jeong. Schulting (18) had met een vroege aanval en een tussentijdse versnelling de andere rijdsters op twee ronden gezet. Omdat ze bij de beste acht eindigde- en Yara van Kerkhof (11de) bij de beste zestien - mag Nederland volgend jaar bij de WK in Rotterdam met drie in plaats van twee vrouwen starten. Bij de mannen won de Chinees Han Tianyu de wereldtitel. Han is de opvolger van Sjinkie Knegt, die door een blessure de WK miste. De Nederlandse mannen stelden teleur. Volgend jaar mogen slechts twee shorttrackers individueel in actie komen in Rotterdam. (ANP)