Toernooizege Engeland, mede dankzij Tim Visser

Onbedoeld heeft rugbyer Tim Visser Engeland aan de zege in het zeslandentoernooi geholpen. Mede dankzij een try van de Nederlandse Schot won Schotland van Frankrijk (29-18), waardoor Frankrijk Engeland niet meer kan achterhalen. Engeland won het prestigieuze rugbytoernooi in 2011 voor het laatst. Dit jaar waren de Engelsen superieur. Ze versloegen de Schotten, Italianen en Ieren en zaterdag werd ook van Wales gewonnen. Frankrijk had moeten winnen van Schotland om nog kans te maken op de titel. Dan hadden ze komende zaterdag in het slotduel met Engeland nog gestreden om de overwinning. Nu spelen de Fransen alleen nog om Engeland niet ongeslagen kampioen te laten worden. Visser speelt sinds 2012 voor Schotland. Hij debuteerde toen tegen Fiji en scoorde direct twee try's. (ANP)