Kustwacht slaat in op migranten

De BBC heeft een video gepubliceerd waarop te zien is hoe twee geüniformeerde mannen met lange stokken inslaan op migranten in een rubber bootje dat probeert de Griekse kust te bereiken. Volgens de migranten, die de video maakten, betreft het leden van de Turkse kustwacht die hen aanvielen. Volgens een woordvoerder van de kustwacht probeerde de kustwacht de boot te stoppen zonder intentie de migranten iets aan te doen. Het incident vond volgens de BBC plaats in Turkse wateren. De Turkse kustwacht wordt geacht de bootjes terug te slepen naar de Turkse kust. Europa en Turkije sloten vorige week een globale overeenkomst die de stroom migranten naar de EU moet inperken. Meer dan 132.000 migranten, vooral uit Syrië, slaagden er dit jaar al in via Turkije de Griekse kust te bereiken. (NRC)