Het hart van Jack Garratt stroomt over

Wie tot BBC Sound Of 2016 wordt verkozen heeft wat te bewijzen. Live doet de Britse artiest Jack Garratt dat met zijn soul geïnjecteerde electropop zeker, als energieke, alles gevende multi-instrumentalist – keyboards, gitaren, drummachines, en een steeds weer anders gebruikte, soulvolle falsetstem. Maar ook zijn breed beïnvloede debuutalbum Phase komt aan. Er staan zowel de eerder uitgebrachte nummers The Love You’re Given en Chemical, als de sterke singles Weathered en Breathe Life op. In die laatste vraagt hij of je leven wilt blazen in zijn dode longen. Van dat soort pathetiek bedient Garratt zich in zijn teksten veel. Het hart van de gevoelige singer-songwriter stroomt eindeloos over, maar omlijst door steeds weer andere electropopkaders, blijft het aangenaam. Zeker als hij de aanzwellende r&b of zompige drum ’n bass manipuleert en lagen creëert. Enkel aan de piano blijkt hij te vlak, en weinig uitzonderlijk.

    • Amanda Kuyper