Tienermeisjes vastgezet om beramen aanslag

De Franse autoriteiten hebben een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar twee tienermeisjes die ervan verdacht worden een aanslag te hebben beraamd van het soort als die in de Parijse concertzaal Bataclan, in november vorig jaar. De meisjes meldden hun plannen op Facebook, aldus de politie. Een 15-jarig meisje blijft vastzitten, een 17-jarige is vrijgelaten maar moet zich blijven melden bij de politie. Aanklagers zeiden dat het om een pril plan ging en dat wapens noch explosieven waren aangetroffen. In Frankrijk is nog altijd de noodtoestand van kracht na de aanslagen op verschillende plekken in Parijs op 13 november, waarbij 130 mensen de dood vonden, van wie 90 in de Bataclan, waar op dat moment een rockconcert was. De Franse politie heeft ruimere bevoegdheden. (BBC, AFP)