PSV verspeelt punten tegen Heerenveen, Ajax speelt ook gelijk, tegen NEC

Er leek geen maat te staan op de twee topploegen in Nederland. PSV en Ajax sloegen de afgelopen weken subtoppers en middenmoters als vliegen van zich af. Maar net in de week voordat de twee elkaar treffen, verspeelden ze punten.

PSV kwam thuis tegen sc Heerenveen niet verder dan 1-1. De ploeg leek met het hoofd al bij de wedstrijd van dinsdag tegen Atlético Madrid te zijn. In de gezapige eerste helft belandde geen schot van PSV tussen de palen. Na rust nam Heerenveen zelfs de leiding via Mitchell te Vrede na een slimme pass van Sam Larsson. Pas daarna schrok PSV wakker. Luuk de Jonge kopte al snel de gelijkmaker binnen, maar ondanks kansen voor Pereiro en Van Ginkel bleef het daarbij.

PSV-trainer Cocu zei zich te hebben geërgerd aan de eerste helft. „Het mag niet zo zijn dat je minder speelt, doordat je met je gedachten ergens anders bent”, zei hij tegen Fox Sports.

Puntverlies voor PSV, ideaal voor Ajax zo net in de week voor de onderlinge ontmoeting. Maar ook Ajax verslikte zich in een middenmoter. Tegen NEC bleef het 2-2. Na een kwartier kwam Ajax op voorsprong via Arek Milik. Maar kort daarna kwam NEC op gelijke hoogte via Navarone Foor. Ajax kwam in de tweede helft weer voor via een eigen doelpunt van Rens van Eijden.

Zeven minuten voor tijd kopte Christian Santos de gelijkmaker binnen.

Het verschil tussen PSV en Ajax blijft twee punten, met een doelsaldo van vijf doelpunten in het voordeel van Ajax. Zondag om 16.45 uur treffen de twee topploegen elkaar in Eindhoven. (NRC)