PSV speelt gelijk, maar concurrent Ajax ook

In de chatgroep van de selectie van Ajax had Mitchell Dijks zaterdag als eerste een bericht achtergelaten. Had iedereen gezien dat PSV punten had gemorst? Morgen zou het de dag van Ajax worden, schreef de linksback.

Had gekund. Met de thuiswedstrijd tegen NEC had Ajax een uitgelezen kans om zondag de koppositie over te nemen nadat PSV in eigen stadion op 1-1 was blijven steken tegen SC Heerenveen. Als Ajax komend weekeinde ook het topduel bij PSV zou winnen, stond de ploeg meteen vier punten los.

Maar Ajax bleek niet bij machte het defensief ingestelde NEC te breken. In de 82e minuut was het spits Christian Santos die NEC met zijn vijftiende competitietreffer definitief op gelijke hoogte bracht (2-2).

Een geweldige domper, zei trainer Frank de Boer. „Maar er is geen reden voor paniek. Zo slecht was het niet. We hebben respect voor PSV maar zijn zeker niet bang. We gaan er met vertrouwen heen.”

In Eindhoven reageerde trainer Phillip Cocu geprikkelder op het puntenverlies tegen Heerenveen. Al in de rust had hij zijn spelers gevraagd of ze niet te veel bezig waren met de uitwedstrijd van dinsdag tegen Atlético Madrid, in de achtste finale van de Champions League. „We speelden ver onder ons niveau. Je hebt de hele week om je voor te bereiden op een wedstrijd en dan moet je er gewoon staan. Punt.”