Chelsea verspeelt laatste kans op prijs, Watford stunt tegen Arsenal in FA Cup

Guus Hiddink zal dit seizoen geen prijs meer winnen met Chelsea. Na de uitschakeling in de Champions League tegen Paris Saint-Germain was de FA Cup de laatste kans om iets over te houden aan het rampseizoen voor de regerend landskampioen. Maar zaterdag ging Chelsea in de kwartfinale onderuit tegen Everton (2-0).

Verantwoordelijk voor de uitschakeling was een oude bekende van Chelsea: Romelu Lukaku. Het wonderkind van Anderlecht vertrok op achttienjarige leeftijd naar Chelsea, maar brak daar nooit door. Bij Everton maakt Lukaku, nog altijd pas 22 jaar, het wel waar. Tegen Chelsea maakte hij beide doelpunten. De eerste was het fraaist toen Lukaku op kracht en souplesse door de verdediging soleerde en afrondde.

In de andere kwartfinale stuntte Watford bij Arsenal, de nummer 14 in de Premier League won met 2-1. Crystal Palace versloeg Reading en plaatste zich voor het eerst sinds 1995 voor de halve finales van de FA Cup.

De laatste kwartfinale tussen Manchester United en West Ham United eindigde in 1-1. In de slotfase maakte Anthony Martial de gelijkmaker en dwong zo een replay af. Als Manchester West Ham kan verslaan, ligt de weg naar de FA Cup open. De mogelijke tegenstanders staan in de competitie twaalfde (Everton), veertiende (Watford) en vijftiende (Crystal Palace). (NRC)