Nadal is kwaad op ‘imbeciel’

Rafael Nadal werd door Roselyne Bachelot, voormalig minister van sport in Frankrijk, beschuldigd van dopinggebruik. Hij pikt de beschuldigingen niet en kondigde zondag aan dat hij haar voor de rechter wil slepen.

In 2012 was Nadal zeven maanden uitgeschakeld door een blessure aan zijn knie. Hij miste daardoor het halve tennisseizoen. Bachelot vermoed dat er meer aan de hand was dan alleen een blessure, zo zei ze donderdag in een Frans tv-programma. Ze beweerde dat de lange afwezigheid van Nadal vermoedelijk te maken had met een positieve dopingtest die de Spanjaard op die manier wilde maskeren.

Na zijn gewonnen partij op zondag, in de tweede ronde bij het Masterstoernooi in Indian Wells tegen Gilles Müller, reageerde Nadal: „Dit alles vermoeit me. Sinds ik vijf jaar was, werk ik hard en dat heb ik altijd met eerlijkheid, passie, intensiteit en liefde voor de sport gedaan.”

Nadal kreeg vrijdag al steun van het Spaanse Olympisch Comité, die de tennisser verdedigde: „Nadal heeft in zijn lange carrière vele dopingcontroles gehad en hij is nooit positief bevonden.”

Zijn coach, Toni Nadal, reageerde harder. Hij noemde Bachelot „een imbeciel.” (NRC)