Duitse media: ‘inmiddels ontslagen VW-medewerker vernietigde mogelijk bewijs’

Volkswagen heeft in de VS mogelijk bewijs vernietigd in het fraudeschandaal rond de uitstoot van dieselauto’s. Dat meldden verscheidene Duitse media zondag op basis van een aangifte door een inmiddels ontslagen VW-medewerker, waarin zij inzage hebben gehad. In september bleek dat de autofabrikant fraudeerde met speciale software in de motor. Justitie in de VS, waar de zaak aan het licht kwam, gaf het bedrijf opdracht te stoppen met het routinematig opschonen van gegevensbestanden, om bewijsmateriaal te behouden. Volgens de vroegere it-medewerker legde Volkswagen dat bevel naast zich neer, meldden het dagblad Süddeutsche Zeitung en de omroepen NDR en WDR. De it-afdeling van het Amerikaanse dochterbedrijf zou ook een intern onderzoek hebben gedwarsboomd. Volkswagen wil niet inhoudelijk reageren. (ANP)