Massademonstraties zetten druk op president

Massademonstraties in Brazilië zetten de steeds impopulairder wordende president Dilma Rousseff nog verder onder druk. Zondag gingen drie miljoen mensen de straat op, volgens schattingen van de politie, in zeker tweehonderd steden. Dat zijn grotere aantallen dan tijdens vergelijkbare anti-regeringsdemonstraties vorig jaar. Brazilianen zijn woedend over het uitdijende corruptieschandaal, waarin nu ook oud-president en partijgenoot van Rousseff, de populaire Lula, is aangeklaagd, en over de verslechterende economie. Rousseff gaat een zware week tegemoet, waarin het Congres mogelijk instemt met de start van een afzettingsprocedure tegen haar. Rousseff zegt niet terug te zullen treden. „Het vreedzame karakter van de demonstraties toont de volwassenheid van dit land,” zei ze. (AP)