Bewakingsbeelden van degene die hoofd op stoep zette

De politie roept hem of haar op zich te melden. Mogelijk worden de beelden vrijgegeven.

Het hoofd werd gevonden bij een Amsterdamse shishalounge.
Het hoofd werd gevonden bij een Amsterdamse shishalounge. Foto Remko de Waal / ANP

Er zijn bewakingsbeelden gemaakt van degene die het hoofd van Nabil Amzieb heeft neergelegd bij een Amsterdamse shishalounge. De politie roept hem of haar op zich te melden. Of de beelden op enig moment openbaar gemaakt worden, is volgens de politie aan het Openbaar Ministerie.

De politie is op zoek naar tips over de zaak en hoopt meer te weten te komen over het leven van Amzieb. De zaak wordt daarom dinsdag behandeld in Opsporing Verzocht en woensdag in het AT5-programma Bureau 020. De politie zegt tot nu toe “meerdere” tips binnen gekregen te hebben, maar kan niets zeggen over de aantallen of de inhoud.

Het onthoofde lichaam van Amzieb werd gevonden in een brandende auto. Zijn hoofd werd later ontdekt op de stoep van een shishalounge. Bij de moord is een tweede auto gebruikt, die eveneens was uitgebrand. Beide auto’s waren gestolen. Mensen die meer weten van de moord, onthoofding, autobranden of autodiefstallen worden eveneens opgeroepen zich te melden.