In beeld

Van der Sar maakt eenmalig zijn rentree (en stopt een strafschop)

Edwin van der Sar (45 jaar) stond zaterdag voor het eerst in vijf jaar weer eens onder de lat bij een officiële competitiewedstrijd. Omdat de eerste keeper van hoofdklasser v.v. Noordwijk (hoofdklasse B) geblesseerd was, trok de voormalige keeper van Oranje, Ajax en Manchester United weer de handschoenen aan. De eenmalige rentree in de wedstrijd tegen Jodan Boys trok veel publiek, maar resulteerde niet in winst voor de thuisploeg: het werd 1-1. Van der Sar stopte in de eerste helft wel een strafschop.
Van der Sar is recordinternational van het Nederlands elftal, met 130 interlands.
David van Dam
Zijn rentree trok veel bezoekers naar de amateurclub.
David van Dam
Door de rentree van Van der Sar werden de tweede en derde keeper van Noordwijk gepasseerd. Die waren daar niet erg blij mee. Eén van de twee heeft al aangegeven te stoppen bij het eerste elftal en zich te richten op het tweede, omdat hij zich niet kan vinden in de keuze om Van der Sar te vragen.
David van Dam
David van Dam
Van der Sar stopte vlak voor de rust een strafschop. De huidige directeur van Ajax wees naar rechts, maar dook naar de linkerhoek waar de schutter van Jodan Boys de bal naar toe had getrapt.
David van Dam
De 45-jarige keeper werd in de tweede helft toch nog gepasseerd. Diep in blessuretijd scoorde v.v. Noordwijk de gelijkmaker.
David van Dam
Van der Sar bekleedt nu een bestuurlijke functie bij Ajax. Hij is directeur marketing bij de Amsterdamse club. Als hij tijd heeft verschijnt hij nog wel eens op het trainingsveld bij Ajax.
David van Dam
Van der Sar speelde in de jeugd bij Noordwijk, tussen 1985 en 1990. Daar werd hij ontdekt door Louis van Gaal en vanaf 1990 speelde hij bij Ajax.
David van Dam
Bij Ajax groeide hij uit tot international van het Nederlands elftal en won hij de Champions League in 1995. Later keepte hij nog bij het Italiaanse Juventus en bij Fulham en Manchester United in Engeland. Met laatstgenoemde club won hij nogmaals de Champions League, in 2008.
David van Dam
Van der Sar zei na afloop genoten te hebben. "Het was leuk om te doen. Mijn cirkel bij vv Noordwijk is hiermee rond."
David van Dam