Weer

De lente laat zich al een beetje zien. De zon schijnt regelmatig, het is droog en de maximumtemperaturen lopen de komende dagen geleidelijk nog wat verder op. Rondom een hogedrukgebied boven Scandinavië wordt op dit moment vrij droge lucht onze kant op geblazen. Tevens krijgt de zon in deze tijd van het jaar al steeds meer kracht, waardoor steeds wat warmer kan worden. Komende week wordt het lokaal 13 graden.

Zaterdagmiddag zijn er wat wolkenvelden aanwezig, maar zondag is de aangevoerde lucht droger en is het in vrijwel het hele land stralend weer. De zon schijnt volop, alleen in het oosten en zuidoosten drijven soms een aantal dunne wolkenvelden voorbij. Landinwaarts wordt het op grote schaal 10 graden, alleen in de waterrijke gebieden ligt de temperatuur iets lager.

Ook na het weekend blijft het rustig en droog. De wind waait aanhoudend vanuit oost tot noordoost en de zon schijnt geregeld. De middagtemperatuur gaat nog een fractie omhoog, maar in de nachten blijft het kwik rond of dichtbij het vriespunt uitkomen.