Celstraf voor bende die auto’s leverde

De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdagochtend een groep jongens uit Rotterdam veroordeeld voor betrokkenheid bij een criminele organisatie die zich bezighield met de diefstal en illegale doorverkoop van auto’s. Het ging om zeer snelle auto’s waarvan er twee zijn gebruikt voor liquidaties in het criminele milieu.

De groep was actief van begin 2014 tot maart 2015. Volgens de rechtbank zagen de dieven het stelen van auto’s als een “normaal onderdeel van hun leven”. De hoofdverdachte in deze zaak, Ivan H. kreeg een onvoorwaardelijke celstraf opgelegd van drie jaar. Twee andere verdachten werden veroordeeld tot onvoorwaardelijke celstraffen van twee jaar. Tegen hen was drie jaar cel geëist. Zeven andere verdachten kregen voorwaardelijke straffen opgelegd. (NRC)