Een duidelijk ‘nee’ tegen Poetin

Het aantal vrijwilligers voor de opvang van vluchtelingen is een veelvoud van de agitatoren tegen de komst van azc’s. Maar de indruk is anders, omdat de laatsten alles doen om in het nieuws te komen en de eersten gewoon doen wat ze hun plicht achten. Toch zou die stille meerderheid best wel eens van zich mogen laten horen. Een sein tegenover de schijnbare overmacht van negativiteit.

Zou het geen goed idee zijn om daarvoor het referendum van 6 april uit te kiezen? Een massief ja vóór Nederland, Oekraïne en Europa. In ons werelddeel is het al meer dan zeventig jaar vrede. Daar kun je toch niet sceptisch, laat staan ontevreden over zijn? En een duidelijk nee tegen de enige die garen spint bij Europese verdeeldheid: Poetin. Van die man kan je toch niet de onbewuste (of heimelijke?) bondgenoot zijn!

    • Adriaan Deurloo