Lezer vanaf het begin ‘Ik laat het nieuws nooit zo op mij inwerken’

Zwaan in 2014
Zwaan in 2014

Els Borghols, Amsterdam

Medisch medewerker

„Een paar jaar terug is mijn ex-man geëmigreerd. Naar Denemarken, voor werk. Hij is na jaren zijn baan kwijtgeraakt en daar kon hij tenminste wel iets vinden. Wij waren elkaar nog altijd erg dierbaar.

De financiële crisis heeft dus wel een impact op mijn leven gehad. Maar eigenlijk is dat het enige grote verschil met tien jaar geleden. De wereld is enorm veranderd, maar het nieuws laat ik gelukkig nooit zo op me inwerken. Ik ben niet bang, niet gestrest. Met mij gaat het nog steeds goed. Stabiel. Ik heb dezelfde baan, woon nog altijd in hetzelfde huis. Dat vind ik een geluk.

Goed, ik heb altijd verre reizen gemaakt – Nepal, Sikkim, Afrika –, dat doe ik nu veel minder. Niet omdat ik niet meer wil, hoor, maar het is nu gewoon moeilijker om mensen te vinden die meegaan. We worden allemaal ouder.”