Lezer vanaf het begin ‘Een mantelzorgwoning is helemaal van deze tijd’

Tessa Posthuma de Boer fotografeert haar dochter Zwaan. In 2006 was ze 1 jaar oud.

Coen Sanderink (32), Rucphen

Business developer

„Tien jaar geleden studeerde ik informatiemanagement in Tilburg. In het studentenhuis was ik degene met een krantenabonnement. Ik vond direct een baan, van de crisis heb ik niet veel gemerkt. Mijn leven is compleet anders nu. Ik heb een mooie vriendin, twee kinderen, maar vooral: ik ben mantelzorger. Ben terug naar mijn ouderlijk huis in Rucphen verhuisd. Mijn moeder heeft reuma, mijn vader is zeventig: we hebben voor hen een mantelzorgwoning laten aanbouwen. Helemaal van deze tijd, vind ik. De vergrijzing gaat zo hard. Het idee dat je iedereen in het bejaardenhuis opbergt, is toch wel een beetje voorbij. Dit is fijner voor hen, en daarom ook voor mij. Maar wat is er veel veranderd sinds 2006. Toen was het nog pais en vree. Nu? Oorlogshaarden, vluchtelingenstroom, de crisis, Europa staat te kraken. Ik heb redelijk wat gereisd, maar daar zou ik me nu een stuk minder comfortabel bij voelen. Ik denk dat de wereld er slechter aan toe is. Maar ja, dertig jaar geleden zag de wereld er ook heel anders uit. Ik denk echt: dit is een fase in onze mensheid. Die gaat weer voorbij.”