In beeld

Dit zijn de winnaars van de NRC-Kamera Express fotowedstrijd van februari

Ook in 2016 organiseert NRC weer het gehele jaar door een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In februari was dat 'Eten'. De publieksprijs is gewonnen door Tesliem. De vakjurypijs gaat naar de inzending van David in den Bosch, waarvan de jury zegt: "Door een goed gebruik van techniek en een mooie compositie heeft hij heeft een extra verhaal toegevoegd aan het onderwerp. Dat is ook waar we als jury steeds naar zoeken." Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Meer foto's bekijken of zelf inzenden kan op foto.nrc.nl. Het thema van de maand maart is 'Vervoer'.
De winnaar: David in den Bosch met The 100 year old Broccoli. De jury: "dat een oude boom er als broccoli kan uitzien, zo voelt het bijna. David heeft een heerlijke foto ingestuurd voor het thema eten. Door een goed gebruik van techniek en een mooie compositie heeft hij heeft een extra verhaal toegevoegd aan het onderwerp. Dat is ook waar we als jury steeds naar zoeken. Foto’s die ons prikkelen en nieuwsgierig maken, net zoals in de krant. " David in den Bosch
2. The Last Supper Luc de Cock
3. Gerookte vis Maud van Rijswijk
5. Genieten van onder Simon Schutter
5. Saskia Moerman Saskia Moerman
6. Egg in an Avocado Hole Sandwich Colette Dike
7. Fritkot Nathan Verstraete
8. Pork 1 Rik Schuiling
9. Bange paprika Nine Steenbeek
10. Honey man Marleen Verbruggen
Winnaar publieksprijs: Tesliem Tesliem