Bouhanni pakt vierde rit in Parijs-Nice; Dumoulin kan vrijdag mogelijk toeslaan

De Fransman Nacer Bouhanni van de Cofidis-ploeg heeft donderdag de vierde etappe van Parijs-Nice gewonnen. Hij klopte de Belg Edward Theuns en de Duitser André Greipel in een sprint. Bouhanni ging dinsdag in de tweede etappe ook als eerste over de finish. De organisatie ontnam hem die etappezege omdat hij Michael Matthews een elleboogstoot zou hebben gegeven. De Australiër Matthews behoudt de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van veertien seconden op de nummer twee, Tom Dumoulin. De Nederlander kan vrijdag mogelijk tijd goedmaken op Matthews. De vijfde etappe leidt de coureurs over verschillende bergen. Op de beroemde Mont Ventoux slaan de renners echter al af bij Chalet Reynard, zodat ze niet via het beroemde ‘maanlandschap’ op weg naar het weerstation hoeven. De laatste dertig kilometer zijn vlak. (ANP)