Vluchtelingen zijn sexy, vindt dit Instagram-account

Hot Migrants plaatst foto’s van aantrekkelijke mannelijke vluchtelingen, tot afschuw van de één en ter vermaak van de ander.

Screenshot Instagram-account Hot Migrants

Je kunt Instagram voor allerlei dingen gebruiken. Om te laten zien hoe goed je bent in het maken van figuurtjes in melkschuim, hoe fabulous je eruit ziet als je ‘s ochtends zonder make-up wakker wordt of dat vloeren helemaal jouw ding zijn.

Het Instagram-account Hot Migrants leek het een goed idee het sociale medium te gebruiken om vluchtelingen te beoordelen op hoe sexy ze zijn. In de bio van het account staat: “Handsome men on their journey to Europe. Their countries might be falling apart but their sex appeal still goes strong.”

De beheerder plaatst alleen foto’s van mannen en voorziet ze van commentaar dat voor grappig door moet gaan.

Crossed the Aegean? ✔ Looking flawless in Lesbos? ✔ ✔ ✔

Een foto die is geplaatst door Hot Migrants 🔥 (@hotmigrants) op

Wie er achter het account zit, is onbekend. In een interview met New York Magazine legt de bedenker zijn of haar bedoelingen uit. Die zouden vooral humoristisch van aard zijn:

“It is hard to overlook these people if you aren’t seeing them through their trek in Europe and it’s easy to dismiss them because the reality is far removed from you. These photos bring the realities a bit closer. There is something to be said about finding comedy in such a tragedy. It helps to cope with the situation.”

De reacties op het account zijn verdeeld. De een kan er de humor van inzien. @cycyycyyy zegt: “You gotta follow this account it’s too funny!” Anderen vinden het een schandalige objectivering van vluchtelingen. @possetef meent dat “This account = everything that’s wrong with hipster activism. Shallow orientalism.”

Of het echt een succes wordt, moet nog blijken. Sinds het eerste van nu 26 berichten ongeveer een week geleden geplaatst werd, hebben bijna 700 Instagrammers besloten het te volgen.