Omgangsverbod Benzema en Valbuena geschrapt

Benzema wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de afpersing van Valbuena – zijn teamgenoot bij Les Bleus.

Valbuena (links) en Benzema tijdens betere tijden in 2014. Foto Franck Fife / AFP

Het omgangsverbod tussen de omstreden voetballer Karim Benzema en Mathieu Valbuena is in hoger beroep opgeheven. Dat meldt de Franse krant l’Equipe. Benzema werd er in het najaar van beschuldigd betrokken geweest te zijn bij de afpersing van zijn voormalige teamgenoot bij het Franse nationale elftal. Met de uitspraak is er een theoretische kans dat de twee weer samen op de grasmat verschijnen.

Het parket had beroep aangespannen nadat de rechter het omgangsverbod eerder ook had opgeheven. Door het verbod konden Benzema en Valbuena niet samen voetballen. Dat maakte het praktisch onmogelijk voor de spits van Real Madrid om uit te komen voor Les Bleus.

Benzema zou in een kleedkamer Valbuena onder druk gezet hebben met “een vriend” van hem te praten als hij wilde voorkomen dat een seksfilmpje online zou komen. Zo lang die zaak loopt, wordt Benzema niet geselecteerd voor de nationale ploeg, bepaalde de bond eerder.

    • Bastiaan Nagtegaal