Het parlement krijgt bodyscans na traangasaanvallen oppositie

De Kosovaarse regering laat in het parlement een bodyscan installeren om te voorkomen dat leden van oppositiepartijen traangas binnensmokkelen. De regering neemt de maatregel nadat donderdag voor de negende keer in een half jaar tijd met traangas werd gegooid in het parlem ent. Donderdagmiddag gooiden leden van de oppositie twee traangasbommen en een glas water naar de premier van het Balkanland. Ook werd er met laserlampjes in de ogen van premier Isa Mustafa geschenen. Een onwerkbare situatie, volgens de regering, en daarom komt er nu een bodyscan die gebruikt wordt op vliegvelden voor het opsporen van explosieven.

De oppositieleden uiten de laatste maanden hun onvrede, omdat zij het er niet mee eens zijn dat er een overeenkomst is gesloten met Servië voor meer autonomie voor de Servische minderheid in het land, dat zich in 2008 onafhankelijk verklaarde. (NRC)