United verliest van Liverpool

Roberto Firmino (in het rood) schiet de 2-0 achter doelman De Gea
Roberto Firmino (in het rood) schiet de 2-0 achter doelman De Gea Foto Phil Noble/Reuters

Het wordt een hels karwei voor Manchester United om de kwartfinale van de Europa League te bereiken. In de eerste wedstrijd was Liverpool op Anfield Road met 2-0 te sterk, door doelpunten van Daniël Sturridge en Roberto Firmino. De overwinning van Liverpool was terecht. Het was aan doelman David de Gea te danken dat Liverpool niet met grotere cijfers won en dat de return donderdag 17 maart op Old Trafford nog ergens om gaat. Van Gaal had eerder uitgesproken graag de Europa League te winnen, want daarmee zou United zich voor de Champions League kunnen kwalificeren. Eerder op de avond stonden de nummers twee van de Duitse en Engelse competitie tegenover elkaar. Borussia Dortmund bleek veel te sterk voor Tottenham Hotspur. Het werd 3-0 voor de Duitsers, door een goal van Pierre-Emerick Aubameyang en twee goals van Marco Reus. Tottenham trad niet in de sterkste opstelling aan, met het oog op de Engelse titelstrijd. (NRC)