Borussia Dortmund overklast Spurs; Van Persie wint met Fenerbahçe

Borussia Dortmund heeft donderdag het eerste duel in de achtste finale van de Europa League met 3-0 gewonnen van Tottenham Hotspur. Het verschil tussen de nummers twee van Duitsland en Engeland was groot. Trainer Mauricio Pochettino van de Spurs stelde niet zijn beste elftal op. Met het oog op de titelstrijd in de Premier League besloot hij clubtopscorer Harry Kane pas na 76 minuten in te brengen. Erik Lamela en Moussa Dembélé begonnen ook op de bank. Bij Borussia scoorden Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus (twee keer). Door de ruime zege lijkt de return van volgende week in Londen een formaliteit.

Het Turkse Fenerbahçe versloeg in Istanbul het Portugese Braga. Mehmet Topal maakte in de slotfase het enige doelpunt (1-0). Bij Fenerbahçe speelde aanvaller Robin van Persie de hele wedstrijd, hij kreeg een gele kaart. (ANP)