De macht en kracht van het lichaam

Amerikaanse sporters in voor- bereiding op de Spelen van Rio

Foto’s Lucy Nicholson/Reuters en Jae C. Hong/AP

De lichamen van een aantal Amerikaanse olympische sporters stralen vijf maanden voor de Spelen in Rio de Janeiro kracht en macht uit. Zij kwamen deze week bijeen in Beverly Hills voor een mediabijeenkomst van het Amerikaanse olympisch comité, met foto's van Annie Leibovitz-achtige allure als resultaat. De sporters lonken naar de camera en demonstreren honger naar het moment waarop ze in Rio de Janeiro hun kunstjes mogen vertonen. De komende maanden vindt de juiste afstemming plaats. Of dat het gewenste resultaat oplevert hangt in Rio van de vorm van de dag en de vorm van de tegenstanders af, maar zwemmer Nathan Adrian kent de haalbaarheid van goud. Hij is drievoudig olympisch kampioen. Hoge verwachtingen heeft vooral drievoudige wereldkampioen Simone Biles. Vanaf linksboven met de klok mee: synchroonzwemster Mariya Koroleva, turnster Simone Biles, zwemmer Nathan Adrian, triatleet Greg Billington, schermster Ibtihaj Muhammad, schoonspringer Troy Dumais en 800-meterloopster Alysia Montaño.