Aantal rechercheurs in zaak onthoofde man verdubbeld tot veertig

De politie heeft een tweede rechercheteam op het onderzoek gezet naar de dood van Nabil Amzieb, de 23-jarige man wiens hoofd woensdag werd gevonden bij een Amsterdamse shishalounge. Aan het onderzoek werken nu veertig rechercheurs en diverse experts. Daar is volgens de politie voor gekozen gezien de omvang, ernst en complexiteit van de zaak. Wat de zaak ingewikkeld maakt, kan de politie niet zeggen, behalve dat er twee ‘plaatsen delict’ zijn. Dinsdagnacht ontdekte de brandweer in een brandend busje in Amsterdam-Zuidoost het lichaam van Amzieb. Kilometers verderop werd de volgende ochtend zijn hoofd gevonden. Diezelfde ochtend werd een tweede brandende auto ontdekt in Zuidoost. Die bleek gestolen en was voorzien van valse kentekenplaten. De politie koppelt ook deze autobrand aan de zaak van Amzieb. Diens dood wordt in verband gebracht met de zogenoemde mocro-oorlog, waarin meer moorden zijn gepleegd. (NRC)